TUR TIL ENGLAND OG WALES 
24. august – 2. september 2006

I år er det det England, Yorkshire og Wales som er målet. Hvem har ikke sett TV-serien ”Med hjartet på rette staden” - Interessert? Se vedlegg - Beskrivelse av turen. 

Pris pr. person:                                             kr. 10 240,- 
Enkeltrom på hotellene:                                 kr.      940,- 
Enelugar på båten tur/retur:                           kr.   1 000,- 
Utvendig lugar tur/retur:                                 kr.      600,-

Reiseforsikring - Frivillig avbestillingsforsikring -  Sjekk om dere har avbestillingsforsikring inkludert i den reiseforsikringen dere har. 

Følgende opplysninger oppgis ved påmelding: 
·       
Navn/adresse 
·       
Fødselsdato og år 

Påmelding innen:                           20. april  d.å. 
Påmelding er etter "først til møllen prinsippet" og turen kan fort bli fulltegnet.

  

 

FAGFORBUNDET HORDALAND 
TIL 
ENGLAND OG WALES 

24. august – 2. september 2006

Yorkshire er et mye omtalt og besøkt område i Midt-England som er velkjent fra mange filmer og TV serier. Mange kjenner området fra fjernsynet der NRK har sendt serien ”Hjartet på rette staden”. Dette er ”Heartbeat Country” i Yorkshire, og på denne turen får du besøke ”Aidensfield” eller Goathland som stedet heter i virkeligheten. 

Wales er kjent for sine slott, sin natur, sine gruver og sine mange jernbaner der mange i dag er veteranjernbaner. I nord er det kjente feriebyer langs kysten med yrende liv om sommeren. Her drar mange briter på badeferie. 

Denne turen er en fin blanding av Nord-Wales og Midt-England, for deg som er glad i en tur over Nordsjøen til våre naboer i vest.

Dag 1, torsdag 24/8:  Fra Bergen og Stavanger 
Fremmøte kl. 09.30 på Skoltegrunnskaien i bussene foran inngangen til terminalen. Det blir informasjon og utdeling av ombordstigningskort. Avreise med Fjord Line kl. 11.00, fra Haugesund kl. 15.15 og fra Stavanger kl. 17.45. Vi samles til felles middag om kvelden.

Dag 2, fredag 25/8:    Newcastle – Yorkshire
Frokost om bord og ankomst Newcastle kl. 11.30. Turen går sørover til Harrogate der det blir tre overnattinger på det komfortable Moat House International Hotel. Vi gjør oss kjent med byen og om kvelden møtes vi til felles middag på hotellet. http://www.moathousehotels.com/

Dag 3, lørdag 26/8:    York 
Etter frokost drar vi inn til York, den gamle ”Vikingbyen” kalt Jorvik. Her kan vi besøke den kjente katedralen, York Minster, og f.eks. Jorvik Viking Senter, som fører oss tilbake til Vikingtiden. Det blir også tid til å rusle litt rundt i denne gamle vikingbyen før vi om ettermiddagen kjører tilbake til vårt hotell i Harrogate og møtes til middag om kvelden.

Dag 4, søndag 27/8:   Yorkshire –”Heartbeat Country” 
I dag skal vi på tur med lokal guide i området North Yorks Moores National Park der de spiller inn serien ”Med hjartet på rette staden”. Vi skal bl.a. besøke ”Aidensfield”, som egentlig heter Goathland, en pittoresk landsby som ikke har endret seg mye over de siste årtier. Vi kjører til Goathland med North York Moors Railway, en spesiell jernbanetur. Og vi skal til Whitby, havnebyen kjent fra TV-serien. Nyt utflukten og drøm deg tilbake til sekstiårene fra den kjente TV serien. Vi samler inntrykkene og kan diskutere rollefigurene i ”Heartbeat” under middagen tilbake på hotellet.

Dag 5, mandag 28/8:  Harrogate - Wales
Etter frokost drar vi til Manchester og passerer Old Trafford, ”hjemmet” til Manchester United. Videre drar vil til den restaurerte Georgian Cotton Mill, Quarry Bank Mill før det bærer over grensen til Wales og fram til Llangollen, en by som er kjent for å arrangere den årlige feiringen av Walisisk sang og musikk, den internasjonale Eisteddfod. Vi tar inn på Hand Hotel for fire netter. Middag på hotellet om kvelden. http://www.hand-hotel-llangollen.com/ 

Dag 6, tirsdag 29/8:   Nord-Wales
Det blir heldagsutflukt i Nord Wales. Vi skal besøke Bodnant Garden, en av verdens mest spektakulære hager, på veien til Llandudno. Her i denne feriebyen på kysten av Nord Wales skal vi ta en tur på toppen av Great Orme og vi skal spasere rundt og nyte dagen her på kysten. Returen til Llangollen går via den kjente byen Betws-y-coed. Middag på hotellet.

Dag 7, onsdag 30/8:   Llangollen
Dette er fridag for å slappe av og nyte dagen i Llangollen. Likevel kan det være at reiseleder anbefaler et lite cruise med kanalbåt eller at vi tar en tur til den gamle romerske byen Chester med sine bindingsverkshus og utmerkede handlemuligheter. Om kvelden samles vi til middag på hotellet.

Dag 8, torsdag 31/8:  Nord-Wales
Det blir heldagsutflukt for utforske Snowdonia National Park og besøke Caernarfon Castle, slottet der Prinsen av Wales innsettes. Videre til Llanberis ved Mount Snowdon, det høyeste fjellet i Wales. Returen til Llangollen går via Blaenau Ffestiniog og en tur med Ffestiniog jernbanen og et besøk i Llechwedd Slate Caverns (skifer brudd) med jernbane inn i gruvene. Igjen blir det middag på hotellet om kvelden.

Dag 9, fredag 1/9:      Nord-Wales – Yorkshire
Det blir avreise etter en tidlig frokost og ferden går gjennom Midt-England til Newcastle og til kaien der vi går om bord i Fjord Line sin båt, som har avgang kl. 13.30. Vi samles til felles middag på båten om kvelden. 

 

 

Dag 10, lørdag 2/9:    Til Stavanger, Haugesund og Bergen
Frokost om bord. Vi ankommer Stavanger kl. 08.45, Haugesund kl. 11.15 og Bergen kl. 15.30.

REISEFAKTA:          10 dager
AVGANGSDATO:      24. august 2006
Pris pr. person:           kr.  10 240,-

TURPRISEN INKLUDERER:
·         Reisen med moderne norsk turbuss
·         Båt Norge - England tur/retur i innvendig dobbellugar
·         7 hotellovernattinger i dobbeltrom
·         9 middager, 9 frokoster
·         3 lunsjer
·         Utfluktene med innganger som beskrevet i programmet
·         Reiseleder på hele turen

TILLEGG:
Enkeltrom på hotellene:              kr.    940,-
Enelugar på båten tur/retur:        kr. 1.000,-
Utvendig lugar tur/retur:             kr.    600,-

Valuta: GBP

OBS! Ved påmelding må nasjonalitet, kjønn og fødselsdato på deltakerne oppgis.

 

 
[ Tilbake ]
 
 
     
DigiMedia